PERLU KE MAKAN VITAMIN?

Masa ni tengah pregnantkan Hud
Zaman sekarang memang zaman jimat sungguh gamaknya ye.Tak payah nak beli skin care mahal-mahal.Filter je sudah.Eh kau..

Actually,kulit muka sue sekarang memang tengah bermasalah.Jerawat kat dahi,kulit menggelupas sekitar hidung,warna kulit pun dah bercapuk.

But not worst la.And walaupun dah berparut sikit sebab kesan jerawat,still lagi ada orang tegur kulit muka sue 'ok'.

And sue notice pasal ni mungkin sebab pengambilan nutrisi dan vitamin yang betul setiap hari.(clap)

And you know what,i did not wash my face carefully since my Noh deliver.It almost 1y 9month already.Sebab last foam sue beli hari tu dah habis.Then lepas tu,Nutriwhite dah discontinue untuk pasaran malaysia.Now Youth skin care dah masuk Malaysia.So sue decide nak continue with Youth la pulak.

Actually bukan sebab malas nak sental muka,banyak je skin care kat luar sana yang bagus.But,i think pembawakan la kot.2017 bersalin kan Noh,2018 pulak bersalinkan Hud.Agaknya mengandungkan anak lelaki ni memang jenis tak suka berhias dan bercantik-cantik agaknya ye.

So sepanjang tempoh mengandung tu,sue consume la vitamin kecantikkan yang boleh diambil waktu pregnant.Kecuali Vitamin E.Vitamin E ni tak digalakkan ambik ketika waktu mengandung sebab kandungan antioksidanya yang tinggi.So yang sue konsisten ambik ialah ESP,Vitamin C & B complex



ESP
Sumber protein soya yang tidak diubah genetiknya. 20 jenis asid amino dalam ESP perlu untuk bina sel dan tisu baru pada kulit yang rosak, membuatkan kulit menjadi sekata dan tidak kusam.



Vitamin C
Melambatkan proses kerosakkan oleh radikal bebas yang menjadi punca kemusnahan kolagen serta masalah kulit kering , kedut serta garis halus.Vit C adalah antioksidan yang berfungsi untuk melindungi dan membaiki kulit. Anda perlu tahu VITAMIN C adalah bahan utama dalam sintesis Kolagen.


Vitamin E ( Tak digalakkan untuk wanita hamil)
Merupakan antioksidan yang tidak dapat dihasilkan oleh badan dan ia bertindak meneutralkan radikal bebas serta mencegah proses penuaan daripada berlaku.


B Complex
Membantu mengekalkan tona kulit sekata dan sihat. Vitamin B sangat berguna untuk mengawal stress. Tahukah anda,salah satu punca jerawat adalah STRESS?? So , jangan stress sangat yer.Cuba kekalkan untuk senyum even dalam hati rasa marah ok..Cas positif amat penting untuk kesihatan bahkan untuk kecantikkan juga oullss
Set lengkap untuk kulit ni tengah ada promosi.Kalau korang dah ada niat nak cuba,elok sangat la grab masa tengah sales ni.Jimat poket korang!
.

www.wasap.my/60173086058
Shaklee consumer since 2013😍

0 comments:

Post a Comment