suehasan.com: BerTTC

BerTTC

Kalau di tambah tolak bahagi darab semua dah hampir 1y 3m jugak saya as a TTcian ni.Apa TTC ni.TTC ni Try To Conceive ataupun bahasa paling senang adalah mencuba untuk hamil.

Bila difikirkan & kenangkan balik,mungkin salah diri sendiri jugak di uji Allah sebegini.Sebelum gatal nak kawin dulu,pernah jugak bagitahu Mr.Perfect yang kalau boleh lepas kawin taknak dulu ada baby.Nak honeymoon puas-puas.And pada bulan pertama perkahwinan kami jugak saya cuba merancang untuk takda baby dalam tempoh masa terdekat..sobs! Then melarat la sampai sekarang hampir 1y3m dah still mencuba lagi.Tu laa..dulu mulut gatai sangat kan cakap bukan-bukan,now jadi camni mula la sedih.Tapi kan bila dah lama kawin tu,perasaan nak baby tu datang sendiri tau.Mesti ada punya,even orang yang baru kawin sehari pun dah rancang nak baby cecepat.




Tapi apapun saya redha,percaturan Allah itu lagi Maha Hebat!Dia lebih tahu bila masa yang sesuai untuk kami mempunyai keluarga kecil tu.

Then,Alhamdulillah bulan 5 (24/5/2016) masa ni dapat berita yang menggembirakan,saya hamil 5 minggu kata doktor.Tapi esoknya keguguran.Dapat la jd ibu sehari.Sedih,tapi takda la meratap meraung ok.Sebenarnya saya tak tahu pun yang saya mengandung sebelum tu.Seminggu sebelum sepatutnya datang bulan tu,ada la spotting coklat & perut memulas macam nak period gitu.So ingatkan biasa.Then lepas 3 hari sepatutnya period tu darah coklat dah mula kuar non stop.Tapi tak banyak pun.Saya ? still la camtu,rileks lagi tahan selagi boleh.Sampai la that day suami paksa jugak pegi cek doktor.Then baru la tahu pregnant..Wahh..happy sebab nak jd ibu.Tp ibu sehari je.lepas tu berhuhu la esoknya tuu...

Pada yang kat luar sana,yang senasib like me,banyakkan bersabar ok,terus usaha jangan putus asa.Kesihatan & pemakanan wajib jaga,vitamin pun amal la selagi kau bernama manusia ye.

Pada yang merancang nak kawin,jangan gatal-gatal mulut cakap benda bukan-bukanye.Yela,mungkin takdir saya jugak kan sebab lambat dapat baby,tapi percakapan tu pun umpama satu doa juga.Tak yah la rancang bagai ye.Kalau bunting pelamin pun terima je.Dah namanya kawin,kalau taknak anak jangan la kawin ye dakk..hiks!

Sekarang sambung berTTC balik.

Sekian..








3 comments:

  1. semoga ada rezeki untuk sue..in sha Allah doa byk2 ye

    ReplyDelete
  2. Sabar darl, aunty saya pun before pregnant dan melahirkan 3 org anak awal2 dlu mmg ada kes bgini. Apa pun, rezeki Allah pasti akan dtg tanpa dijangka.

    May Allah blessed you and your family. ^^

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

suehasan.com Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign