Testimoni ~ Tiada lagi JERAWAT , PIGMENTASI dan WARNA KULIT TAK SEKATA




Makin ramai yang mendapat manfaat dari set kecantikan kulit Shaklee ini. Puan Nurul adalah salah seorang yang telah berjaya mendapatkan kulit wajah yang diidamkan. Mari tengok apa kata Puan Nurul.


"Ha! no photoshopping. below is the real me after consuming shaklee set kecantikan kulit.lepas kurang 3 bulan.. kawan2 dan my mama jugak tegur dah elok kulit. i x flawless sepenuhnya lagi. masih ade siket kesan scar tu. tp akan hilang if consume VITAMIN E untuk hilangkan parut. ESP untuk licin gebu kan kulit, selain GASTRIK (i ade masalah tu) B COM untuk ratakan balik warna kulit i ni yg merah sana sini lah. pheeewww~~!! now... tinggal pakai bedak je xyah pki concealer bile outing

Now, ble nampak je kawan2 ade masalah ni, i terus promote..Kesian tau bile dorang jgk DEPRESS sbb ade masalah mcm ni. BECAUSE I'VE BEEN THROUGH THAT! So the thing is... Sharing the good things will make u guys happy. SERIOUSLY.. sekarang baru yakin nk jadi distributor plak.

Sebagai tambahan, now sedang makan NUTRIFERON, sbb i takot masalah jerawat n berpunca dari RESDUNG. will follow up the effect. nak convince kan people, kite kene testimoni dulu kan.

dengan izin Allah, alhamdulillah..
Xcuba, x tau.
Thanx to my sister sbb banyak dorongan dan galakan. hahaha!!!!" - Pn. Nurul



 
 










 PM : Sue Hasan (fb)
SMS / Wechat / Whatsapp : 017-3086058
COD : Kepong , Selayang , Batu Caves
Pos : Seluruh Malaysia
Continue Reading

TESTIMONI SET BERPUASA

Testimoni dari Puan Shima ibu yang menyusukan bayi ketika berpuasa. Susu tetap maintain...Alhamdulillah...Set Berpuasa Shaklee telah banyak membantu ibu-ibu yang menyusukan badan diluar sana untuk kekal bertenaga selepas mengambil set ini. Set ini sangat digalakkan bagi ibu hamil dan menyusukan anak untuk menampung kekurangan nutrisi.




 
 
 
 
PM : Sue Hasan (fb)
SMS / Wechat / Whatsapp : 017-3086058
COD : Kepong , Selayang , Batu Caves
Pos : Seluruh Malaysia




Continue Reading

Atasi anak sembelit dengan Mealshake

 
 
 
Sembelit adalah gangguan pencernaan yang turut dialami oleh kanak-kanak. Kanak-kanak akan kurang atau sukar membuang air besar.



Sembelit pada kanak-kanak juga disebabkan oleh pengambilan susu yang berlebihan, kurang pengambilan serat kerana kanak-kanak tidak suka makan sayur atau kurang minum air putih. Sembelit akan membuatkan kanak-kanak mengalami kesakitan ketika mengeluarkan kotoran najis. 



TIP MUDAH

· Makan makanan yang kaya dengan serat

· Minum air putih dengan banyak.

· Kurangkan makanan segera.

· Penyediaan makanan dengan cara yang bersih.

· Basuh tangan sebelum makan dan minum.


Sukar untuk bagi anak-anak ikuti tip mudah diatas?? apa kata cuba Meal Shake Shaklee ni... Bukan saja untuk sembelit...malah lagi banyak khasiat yang anak-anak anda boleh dapat.
 
 
 
PM : Sue Hasan (fb)
SMS / Wechat / Whatsapp : 017-3086058
COD : Kepong , Selayang , Batu Caves
Pos : Seluruh Malaysia
 
Continue Reading

Testimoni Ostematrix



Puan Azilah - Ostematrix + ESP membantu milk booster...ESP ialah protein dan Ostematrix ialah kalsium, ya betul protein dan kalsium adalah kandungan terbanyak didalam susu ibu, Jadi susu ibu lebih berkualiti. 

 
 
Puan Iena Gie - Ostematrix membantu untuk lawas (mengelak sembelit / buasir) , sakit belakang suami hilang, gusi berdarah tiada...bersukan tanpa sakit badan 


 
 
Puan Azrin - Badan tak lenguh, tumit tak sakit dan milk booster.

Alhamdulillah...suka dengar feedback yang positif dari customer...anda?bila lagi? nak tunggu tulang dah minta untuk diberi kalsium baru nak ambil ke? Cegah sebelum terlambat...saya sedia membantu...hubungi saya ye...



PM : Sue Hasan (fb)
SMS / Wechat / Whatsapp : 017-3086058
COD : Kepong , Selayang , Batu Caves
Pos : Seluruh Malaysia



Continue Reading

Osteoporosis

 
 
 
Takut tak dengar osteoporosis? Ramai yang sedar tentang penyakit osteoporosis ni....tapi tak cukup sedar orang tu kalau keperluan kalsium diabaikan.....sedikit info pasal osteoporosis dipetik dari Blog Master Cery kami group jutawan shaklee...


"Osteoporosis adalah satu keadaan kehilangan tisu tulang, mengakibatkan tulang-tulang rapuh dan mudah patah. Ia biasa berlaku di kalangan mereka yang meningkat usia dan golongan wanita berikutan menopaus, bila badan tidak lagi dapat menggantikan tisu-tisu tulang yang lama dengan tisu baru yang lebih sihat. Apabila usia meningkat, anda juga akan mengalami kekurangan jumlah tisu-tisu tulang, menyebabkan tulang menipis. Tulang akan mudah jadi rapuh dan mudah patah, terutamanya tulang belakang, pergelangan tangan dan tulang pinggul.


Tulang adalah tisu hidup yang membaiki sendiri secara berterusan. Ia terdiri dari bahagian luar yang keras, mengandungi jaringan kolagen ( serat elastik yang kuat ) bahan mineral salur darah dan sum-sum tulang. Tulang yang sihat biasanya amat padat dan ruangan di antara tulang adalah kecil.Dalam kes osteoporosis, ruangan adalah besar, menjadikan tulang lemah dan kurang elastik.Perubahan pada paras hormon boleh memberi kesan ke atas kekuatan tulang. Sebagai contoh, hormon estrogen bagi wanita boleh mencegah osteoporosis. Selepas menopos, paras estrogen menurun, menyebabkan tulang menipis dengan cepat. Osteoporosis lebih kerap berlaku dan boleh menjadi lebih teruk.



Tanda dan Gejala

Osteoporosis mengambil masa beberapa tahun untuk berkembang. Gejala pada mulanya tidak begitu ketara pada peringkat awal dan boleh mengambil beberapa bulan dan tahun untuk muncul.Tanda osteoporosis termasuklah sakit sendi, sukar untuk berdiri lurus atau duduk atau kepatahan tulang tanpa hentaman atau hentakan. Apabila tulang menjadi nipis (rendah dalam jisim tulang) , perpecahan tulang pergelangan tangan, tulang pinggul atau tulang spinal (vertebra) lebih senang patah. Batuk atau bersin mungkin menyebabkan patah tulang dada (rib) atau berpotensi untuk tulang belakang reput.

Kepatahan tulang dalam usia lanjut boleh menjadi serius, kerana tulang tidak boleh membaiki diri sendiri dengan berkesan. Ini boleh menyebabkan kepada artritis dan mungkin menyebabkan kecacatan. Artikel tambahan:Masih belum terlambat untuk menyelamatkan masa depan anda walaupun anda sudah melebihi usia 30 tahun. Anggap tulang anda seperti akaun bank dan kalsium sebagai 'duit' yang disimpan di dalamnya. Tulang anda menyerap kalsium paling banyak sebelum umur 18 tahun dan inilah masanya akaun bank tulang anda akan mengumpulkan simpanan terbanyak. Lagi banyak anda simpan, lagi banyak anda akan ada apabila semakin tua."

Saya la orang yang paling risau bab tulang nih.saya ni banyak tulang orang tinggi la katakan.sebab saya bukan tak suka minum susu...tapi tak terminum..kadang-kadang sampai expired lah susu dalam fridge..tak pun susu tepung yang husband beli pun sampai keras..sebab masuk angin expired..huhu...lepas ni memang tak risau dah..saya dah tambahkan supplement Ostematrix ni sebagai sumber kalsium saya...lagipun Ostematrix ni banyak faedahnye...ada magnesium, Vitamin D..ostematrix dah jadi supplement feveret saya dah...sebab sakit belakang masa bangun pagi dah kurang, penyusuan anak saya yang berumur 1tahun 3 bulan pun berkualiti, yang paling penting lawas...hehe...hari2 saya akan ketandas....macam minum susu omega plus(pun saya akan ketandas kalau minum susu tu)...Best..Nak cuba ? Hubungi saya
 
 
 
 
PM : Sue Hasan (fb)
SMS / Wechat / Whatsapp : 017-3086058
COD : Kepong , Selayang , Batu Caves
Pos : Seluruh Malaysia
 
 
Continue Reading

Sembelit Ketika Hamil dan Pantang

Sembelit ialah masalah biasa semasa hamil. Kira-kira 30 hingga 40 peratus wanita hamil mengalami sembelit. Ini diakibatkan oleh tekanan oleh uterus anda yang semakin membesar ke atas rektum, serta hormon-hormon kehamilan yang memperlahankan pergerakan makanan melalui salur penghadaman anda. Pil zat besi yang diambil ketika hamil juga boleh membuatkan sembelit. 

Cara Mencegah Sembelit Ketika hamil

 - Awasi diet anda dan pastikan minum air secukupnya
 - Makan makanan berserat tinggi
 - Minum air atau jus buah-buahan 
 - Tanya doktor jika anda ada mengambil supplement zat besi semasa mengandung
 - Minum susu yang mengandungi magnesium dan vitamin D

Vitamin Shaklee yang dapat membantu masalah sembelit ketika hamil atau pantang adalah Ostematrix





Sifat ostematrix yang memudahkan rembesan keluar sisa dari perut dan usus dapat membantu masalah sembelit sama ada hamil, pantang atau semua golongan yang mengalami masalah sembelit. Yang pasti sebiji ostematrix bersamaan 1 gelas susu tinggi kalsium...Jadi bagi wanita hamil dan dalam pantang yang menyusukan disyorkan untuk ambil 4biji sehari bagi mencukupi keperluan harian kalsium anda. Dapatkan ostematrix sekarang sebelum sembelit anda bertukar menjadi buasir.



 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
Untuk info lanjut atau pesanan
 
pm di fb : Sue Hasan
Shaklee Independent Distributor (SID 927871)
sms/ whatsapp : 017-3086058
   Cod area : Kepong , Selayang , Batu Cave


 
 
 


Continue Reading