suehasan.com: Kenali Vitalea Shaklee

Kenali Vitalea Shaklee

Bismillahirrahmanirrahim.....
 
Agak lama jugak dah tak mencoret ape-apa kat wall Secret Care Garden ni..Rasa bersalah pulak.Rindu nak menyampaikan ilmu-ilmu yang bermanfaat untuk pembaca di luar sana.Alhamdulillah,hari ni berkesempatan nak meyampaikan ilmu tentang Vitalea Shaklee ni.Memang kena lah kan,sebab bulan ni pun memang PROMO untuk Vitalea ni.Buy 6 Free 1 gittew...
 
Firstly,saya rasa ramai yang kurang tahu tentang Vitalea Shaklee ni,aka Multivitamin yang pertama tercipta kat dunia ni.Asalnya di kenali sebagai "Vitalize-Mineral" dan di singkatkan kepada "Vit-Min" dan perkataan VITAMIN yang di sebut kini adalah asalnya dari Shaklee...Wahh..macam tak percaya kan.perkataan vitamin tu sendiri tercipta asalnya dari Shaklee..Bangga mak!
 


Tablet Vitalea warna HIJAU ??

 

Hihi,korang mesti pelik kan,tertanya-tanya,nape la agaknya tablet Vitalea Shaklee ni warna hijau gitu.dah macam lumut gayanya kan.Sebenarnya tablet Vitalea ni di saluti dengan serbuk nutrisi SPIRULINA.ada spirulina okeh..lepas ni kalau agak-agak tak daya nak telan spirulina cecair yang kaler ala2 lumut hijau 2 boleh la amal Vitalea ni jer.Yang best telan terus & tak rasa apa-apa pun..Smooth je masuk tekak,sebab tablet dia licin..hikhik ^_^.Vitale Shaklee ni jugak merupakan tablet multivitamin paling cepat larut dalam air dan juga tubuh manusia.Mineral yang terkandung dalamnya  mudah berintegrasi dengan protin untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil...haaa..bagus kan..I loikeee !!
 
Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vitalea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%.Bak kata doktor-doktor pakar,jangan tunggu sakit dulu baru nak cari supplemen.Ketika tubuh badan sihat,segar bugar ni la kita kena amal supplemen.Bila dah sakit jangan cari supplemen lagi,cari doctor la.Sebab sememangnya anda dah terlambat..Tu la time sihat kedekut sangat dengan kesihatan kheennnn....Sebotol Vitalea ni baru RM88.75 jer,sebotol ada 120bji.Tu belum dapat special price dari saya lagi.Tahan sehingga 2/3 bulan.Kalau dalam setahun spend tak sampai RM300 je untuk kesihatan apa salahnya kan.Kalau sakit,jumpa doctor sekali cas pun dah dekat seratus kan.Anda pilih la ape yang terbaik untuk tubuh badan anda hokey..

Untuk pengetahuan uolls jugak,Vitalea Shaklee telah di pilih oleh Centre for Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTIVITAMIN di dalam Public interest pada tahun 2000.Sekali lagi mak cik rasa bangga jadi salah seorang SID Shaklee ni.. !!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

suehasan.com Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign