Vitamin Multipurpose - Vitalea

Amboi..MULTIPURPOSE..propa ke hape tu?macam barang multipurpose pun ada kan.. ^_^

Kenapa saya namakan Vitalea ni sebagai Vitamin serbaguna? Sebab Vitalea ni memang vitamin MULTIPURPOSE aka serbaguna !



Jom kita semak sama-sama asbab musababnya :-

1) Vitalea di ambil oleh golongan emas (orang tua/ibu bapa ) untuk meningkatkan tahap kesihatan mereka ketika di usia emas.Vitalea ni mengandungi Vitamin A iaitu sebagai doctor yang menjaga kesihatan mata dan menjaga system respiratori (pernafasan) bagi golongan emas ini.maklum la,bila usia makin meningkat,mata & pernafasan pun makin menurun kan...

2 ) Vitalea sebagai penambah nutrisi untuk perempuan yang mengandung.Ketika mengandung,nutrisi penting bagi menutup kekurangan zat di dalam badan si ibu dan bayi.Vitalea yang mengandungi 12 vitamin dan 7 mineral penting ini memastikan sel2 dam badan hidup,membantu proses tumbesaran bayi dalam kandungan.Vitalea yang di ambil oleh si ibu juga membantu memberi kecergasan pada tubuh badan agar tidak lesu.

3) Vitalea juga sebagai vitamin kecantikkan untuk anak dara.Kenapa anak dara?mak dara tak leh cantik-cantik ke?hikhik..soalan tu jawab sendiri..Dalam Vitalea ni terkandung jugak Vitamin kecantikkan iaitu Vitamin C & Vitamin E.Apa fungsi Vitamin C & Vitamin E untuk kecantikkan ni yer?haa,yang soalan 2 mintak anda scroll sendiri tang list senarai vitamin kat sebelah yer.kat situ banyak huraian tentang vitamin cantik ni.

4 ) Vitalea untuk lelaki gagah perkasa.haha,ingat vitamin-vitamin sebegini tercipta untuk "gegurl" saja ke.kandungan Zinc yang ada dalam Vitalea ni jugak dapat membantu menjaga kesihatan prostat lelaki.memberi tahap kesuburan yang baik kepada golongan adam.Dapat meningkatkan keupayaan seksual lelaki (18sx).Belum cukup umo jangan baca statement ni hokeh!

5 ) Vitalea sebagai penajam minda untuk pelajar.Kandungan Vitamin yang ada dalam setiap tablet Vitalea ni mampu memberi kecergasan minda kepada pelajar.Sebenarnya bukan untuk pelajar saja,malah untuk orang yang bekerja jugak.Minda yang letih dan badan yang lesu menyebabkan tumpuan kita terhadap pembelajaran dan kerja akan terjejas jika otak yang kita guna sehari-hari mengalami kekurangan nutrisi penting untuk badan & otak.

Okeh,diatas ada 5 kegunaan Vitalea Shaklee ni.baru 5,ada lagi sebenarnya.Banyak sangat tau.Antara Vitamin yang terkandung dalam 1 tablet Vitalea ialah Vitamin A,D,E,C,Asid folik,B,Biotin,kalsium,Fosforus,Iodin,Zat Besi,Magnesium,Copper & Zinc.

Kalau anda memang tergolong dalam kategori Mr/Ms "M" yang nak telan banyak-banyak vitamin,saya syorkan anda cuba vitalea ni.Bagi masa untuk diri anda dalam setahun je untuk konsisten consume Vitalea.Saya yakin anda di luar sana takkan menyesal.

Jangan segan silu minta special price dari saya tau!










PM : Sue Hasan (fb)
SMS / Wechat / Whatsapp : 017-3086058
COD : Kepong , Selayang , Batu Caves
Pos : Seluruh Malaysia
Continue Reading

Testimoni Alfalfa Complex - Merapatkan & Mengetatkan Keintiman

Salam,sya nak kgsi pasal ALFAFA... sebelum mcuba sya bnyak baca testimonial dr internet dan sya tnya dealer sya Fai Shaklee ok ke guna alfafa utk keintiman suami isteri?? ..mula mcm x percaya bila kata alfafa ni boleh mngembalikan tisu2 dalaman faraj kita (mengetat),hilangkan kputihan,dll.....sya pulak ibu yg dah beranak 1dan hati sya teringin nak mcuba...sya beli dan guna 1 minggu,kbetulan masa tu Miss ''P'' datang slama seminggu.,sminggu tu makn alfafa,....slpas Miss P dh x de sya bersama dgn suami...mlm tu muka suami sya agk confiuse gitu,mcm2 persoalan dia ajukan pd sya....dia tnya sya makan apa smpai jadi mcm ni..lain macam benar rasanya...hati sya berbunga2,ktawa dlm hati pun ada...sbb dia x pnh tgur pun...Miss ''V'' sya ada kelainan dan bbeza dr hari2 yg sbelumnya..hati happy sgt...kalu boleh nak truskan makan alfafa...agr en.suami boleh tsenyum& bahagia sllu..... - Puan Rashidah

Best kan..ambl suplement utk sihat tapi lain pula jadinya..saya sangat rekemen pada mereka yang sudah berumahtangga untuk ambil supplement alfafa ni..sebab ia mempunyai pelbagai khasiat termasuklah sebagaia kacip Fatimah moden.



Sumber Zat Makanan Semulajadi & Klorofil Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien.  Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementeara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi.  Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi

Alfalfa Complex merupakan satu Formulasi Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950s.
•    Sumber semulajadi alfalfa.
•    Pil juga boleh dihancurkan dan dicampur ke dalam air
      sebagai minuman herba semulajadi.

Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.


Harga Pasaran : Rm53.00 (s) / Rm97.00 (L) - contact saya untuk harga istimewa ye ;-)











PM : Sue Hasan (fb)
SMS / Wechat / Whatsapp : 017-3086058
COD : Kepong , Selayang , Batu Caves
Pos : Seluruh malaysia
Continue Reading

Testimoni Set Breastfeeding

 
 
 
 
 



Walaupun saya tak pernah beranak lagi (single lagi..),saya memang kagum dengan ibu-ibu yang ingin breastfeed anak-anak mereka sepenuhnya tanpa mengambil alternative lain aka susu tepung untuk di susukan darah daging sendiri.

Suatu hari nanti pasti saya pula akan ikut jejak langkah mereka..In Shaa Allah.



Dapatkan konsultasi cara pengambilan vitamin yang betul dari saya.Saya akan guide anda semua sehingga berjaya seperti mereka-mereka di atas.In Shaa Allah.












PM : Sue Hasan (fb)
SMS / Wechat / Whatsapp : 017-3086058
COD : Kepong , Selayang , Batu Caves
Pos : Seluruh malaysia
Continue Reading

Testimoni Set Kecantikkan



Testimoni dari Hani, gambar sebelum...kulit berminyak dan tidak sekata..Selepas tanpa rona kulit dan tidak berminyak.memang cantik kulit dia, saya ada terjumpa dekat HQ Shaklee baru-baru ni..tapi tak sempat nak tegur sibuk uruskan order dan penghantaran kebetulan hari tu ada meeting di HQ Shaklee Empire Subang, Hani pun datang...dia juga salah seorang testimoni Langsing tau...nanti entri akan datang saya selitkan ye...

So, tau tak Hani amik set yang mana? dia guna Set D (Vitamin C, Vitamin E, B Complex) + GLA dan ESP
 
 
 
 
 
The Best Testimoni of the Year..hehe..Cik ni juga mengamalkan Set D + ESP, Jerawat besar-besar dipipi mula hilang 3-4bulan penggunaan secara konsisten. teruja kan tengok testimoni orang lain. Untuk konsultansi percuma boleh hubungi saya. cadangan boleh diberi mengikut budget dan kondisi pengguna.
 
 
PM : Sue Hasan (fb)
SMS / Wechat / Whatsapp : 017-3086058
COD : Kepong , Selayang , Batu Caves
Pos : Seluruh malaysia
Continue Reading

Set Keintiman / Suami Sayang

Post panas..tapi memang tak dapat dinafikan para isteri memang patut jaga dan jangan ambil mudah akan tahap kesihatan serta bentuk badan selepas kawin dan melahirkan anak. Untuk suami kan, sape tak sayang suami ceq oi...suami pun tak kan tak sayang isteri kan...jom kita tengok macam mana esp ni dapat mengeratkan hubungan kasih sayang suami isteri..kalau isteri makin gebu...suami sayang tak? kalau atas bawah tegang suami sayang tak?hehe....

 
 
Protein sangat penting untuk menganjalkan otot-otot disekitar dada dan punggung. secara tak langsung dapat menegangkan payudara dan punggung...suka tak??suami mesti suka...kalau suka...hadiahkan lah untuk isteri tersayang. Lepastu kenala jaga pemakanan, pemakanan yang tidak teratur juga boleh menyebabkan payudara lembik dan senaman untuk mendapatkan bentuk badan yang menarik

 
 
Alfafa bukan saja sebagai Milk Booster, tapi berfungsi seperti kacip fatimah.. ianya dapat mengetatkan vagina, mengatasi masalah keputihan, mengurangkan sembelit, mencuci usus bagi membuang toksik, memberi kelegaan semasa haid dan menghilangkan kelesuan dan tekanan...rumahtangga pun sejahtera. hebatkan ...Isteri sihat. keluarga bahagia..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
PM : Sue Hasan (fb)
SMS / Wechat / Whatsapp : 017-3086058
COD : Kepong , Selayang , Batu Caves
Pos : Seluruh malaysia
Continue Reading

Set Alahan / Asthma / Resdung / Alergi




Ada sesiapa kat sini yang mengalami masalah resdung? atau asma? Alergi ke kalau makan seafood kena gatal-gatal? saya ada cadangan supplement untuk uolls. Jom cuba ni...Dalam set tu ada 3 jenis.. iaitu Bcomlex, Alfafa, dan Vitamin C...Fungsi setiap supplement ni adalah :



Bcomplex

 - B6 penting untuk pemuliharaan selaput lendir yang sihat dan membantu pengeluaran antibodi 

 - Membantu dalam pembinaan protein dalam tubuh.

 - Membantu hati menghasilkan glikogen yang diperlukan oleh kulit untuk menyingkirkan sel-sel mati

 - Memelihara sistem saraf dan berfungsi sebagai anti-stress.



Alfafa

 - Mempunyai kelebihan dalam mengurangkan keradangan sakit itu sendiri

 - kaya dengan sumber klorofil dan membantu mengurangkan keradangan terutama akibat ekzema, resdung, alergi dan geagata.

 - Pengidap SLE tidak digalakkan mengambil Alfafa



Vitamin C

 - Bertindak sebagai anti-histamin, tanpa kita perlu mengalami side effect dari pengambilan drug anti-histamin

 - Menstabilkan pengeluaran hisyamindalam badan.

 - Membantu mencegah penyempitan tiub bronkiol

 - Meningkatkan fungsi T-Cell dan Macrophage(fungsi sistem pertahanan badan, sel darah putih)

 - Meningkatkan oksigenasi pada tisu-tisu dalam badan

 - Meningkatkan penyembuhan tisu



Cepat halang resdung anda daripada melarat dan merebak. hubungi saya pada bila-bila masa.
 
 









PM : Sue Hasan (fb)
SMS / Wechat / Whatsapp : 017-3086058
COD : Kepong , Selayang , Batu Caves
Pos : Seluruh malaysia



 
Continue Reading

Set penjagaan Rambut Dalaman & Luaran

 
Masalah rambut gugur di kalangan wanita lepas bersalin bukan satu perkara aneh. Kata orang tua apabila anak mula pandai buat ‘buih', rambut si ibu akan banyak gugur. Mungkin itu sekadar mitos kerana terdapat faktor tertentu kenapa masalah kerap berlaku kepada ibu-ibu yang baru melahirkan bayi. Jika dulu rambut panjang mengurai dan mudah disikat tetapi kini menjadi semakin nipis dan kusut akibat rambut yang banyak gugur. Kenapa semuanya berlaku selepas melahirkan si kecil?

9 Perkara Perlu Mama Tahu :
1. Keguguran rambut selepas bersalin berlaku kepada hampir semua wanita. Ibu baharu bersalin boleh hilang antara 50-100 urat rambut setiap hari.
2. Anda harus faham, hormon (dalam darah) yang berubah setelah bayi dilahirkan menyebabkan keguguran rambut.
3 .Walaupun rambut banyak gugur di awal kelahiran, anda tidak perlu panik kerana anda tidak akan menjadi botak. Sebaliknya ia akan kembali normal sebaik bayi menyambut ulang tahun pertama.
4. Biasanya, lebih kurang 85 ke 95 peratus rambut lima hingga 15 peratus berada dalam peringkat berehat.
5. Selepas peringkat berehat, rambut akan gugur. Biasanya ketika anda menyikat atau bersyampu rambut. Ia akan diganti dengan rambut baharu. Purata keguguran rambut bagi wanita adalah lebih kurang 100 helai sehari.
6. Ketika hamil, peningkatan tahap estrogen melambatkan peringkat pertumbuhan. Hanya sedikit sahaja rambut berada dalam keadaan berehat dan sedikit sahaja yang gugur setiap hari.
7. Selepas bersalin, tahap estrogen menurun dan semakin banyak folikel rambut masuk peringkat berehat. Ini bermakna lebih banyak rambut akan gugur ketika mandi atau bersikat.
8. Keguguran luar biasa akan berkurangan dan rambut akan kembali seperti sebelum pra mengandung. Ini mengambil masa di antara 6 ke 12 bulan selepas bersalin.
9. Biasanya wanita yang berambut panjang lebih perasan masalah ini berlaku kepada mereka.

Apa mama perlu lakukan?

Mama tidak boleh menghentikan makanan yang berkhasiat dan kaya dengan protein dan zat besi selain daripada vitamin pra natal anda.

Elakkan membuat rawatan rambut menggunakan bahan kimia seperti mengeriting, mewarna, melurus sehingga rambut kembali normal.

Penggunaan wig harus dihindarkan kerana ia membuatkan kulit kepala tidak dapat bernafas dengan baik serta merosakkan folikel rambut.

Berjumpa doktor sekiranya keguguran rambut sangat serius terutama jika terdapat gejala lain kerana ia mungkin petanda penyakit postpartum thyroiditis.

Makanan Mencegah Keguguran Rambut

Telur Dan Daging Ayam
Sebahagian besar rambut berasal daripada protein. Jadi, memakan ayam, telur, keju rendah lemak, almond dan yogurt semulajadi boleh menggalakkan pertumbuhan dan mencegah kerosakan atau keguguran rambut.

Gandum
Makan gandum secara teratur bukan sahaja boleh meningkatkan tenaga tetapi boleh mempertahankan warna dan mencegah rambut gugur. Buah kering dan kekacang Buah kering dan kekacang mengandungi zat besi, sulfur dan biotin. Mineral tersebut menjadi sumber vitamin E yang boleh meningkatkan peredaran darah pada kulit kepala dan inositol yang boleh mempertahankan kesihatan akar rambut sehingga mencegah keguguran.

Tauge
Sayuran ini mengandungi gizi yang penting untuk memelihara kesihatan rambut yang dikenali sebagai silika. Silika digunakan oleh tubuh untuk menyerap vitamin dan mineral serta membentuk sel-sel baharu yang membuatkan rambut kuat dan sihat.

Sayuran Hijau
Bayam dan brokoli memiliki kandungan vitamin A dan C. Vitamin ini diperlukan untuk menghasilkan sebum yang berfungsi sebagai pelembut semulajadi untuk melembap dan menguatkan akar rambut.

Buah-buahan Segar
Tembikai, pisang, epal, oren dan buah-buahan lain dapat memberikan tubuh kuantiti khasiat penting yang baik bagi mengurangkan keguguran rambut.

Makanan Laut
Kandungan zink pada makanan laut seperti kerang, udang dan tiram membantu mencegah rambut gugur dan menguatkan akar rambut. Ia turut membantu sel-sel tubuh menjaga hormon dalam penyerapan vitamin lebih baik untuk pertumbuhan rambut.

Salmon
Merupakan sumber protein, asid lemak penting omega-3, vitamin B12 dan zat besi yang diperlukan untuk memelihara kesihatan kepala, mengurangkan kekeringan pada rambut serta kulit kepala.

Kunyit dan jintan merupakan makanan rambut yang baik bagi merangsang pertumbuhan rambut lebih sihat.

Air Masak
Minum sekurang-kurangnya lapan gelas air sehari kerana dapat membantu memberikan nutrisi yang diperlukan sehingga rambut tumbuh kuat dan sihat.


Sumber : http://pama.karangkraf.com/famili/rambut-saya-banyak-gugur-1.26749

Agar sukar untuk kita dapatkan 100% zat makanan diatas kan....oleh itu cara yang terbaik adalah dengan mengamalkan supplement. Shaklee..saya cadangkan sapa-sapa yang ada masalah keguguran rambut ni untuk ambil ESP (Protein), BComplex (Vitamin B), Vitalea (Multivitamin), Zinc (menguatkan akar rambut)..



1. ESP - Sumber protein

 - Kekurangan protein dalam badan juga punca rambut tidak sihat, gugur dan rapuh..sebab rambut adalah daripada protein..jadi jika protein dalam badan kurang masalah2 seperti rambut gugur ni la akan muncul..lebih banyak aktiviti fizikal lebih banyak protein diperlukan. Mereka seperti ibu hamil, mereka yang terdedah kepada radiasi dan mereka yang kekurangan protein juga mengalami antibodi yang tidak kuat..oleh itu pastikan anda mendapatkan protein yang cukup untuk keperluan harian.



2. Zinc Complex

Zink adalah berkait dengan keguguran rambut kerana kekurangan zink boleh meyebabkan rambut dan akar rambut menjadi lemah. Zink yang cukup dapat membantu mempercepatkan pembentukan sel, pembinaan tisu dan pembaikan semula tisu yang rosak. zinc penting untuk pengeluaran minyak dikelenjar yang melekat pada follicle rambut. Zink yang cukup..rambut pun kuat.



3. Vitalea - Multivitamin

Rambut yang sihat memerlukan Vitamin A, B, C dan E. jadinya Multivitamin sangat membantu untuk keperluan multivitamin tersebut. 



4. Bcomplex

Pengambilan Bcomplex memastikan pengumpulan kolesterol pada kulit kepala dapat dikawal, memperbaiki aliran darah ke kulit kepala, menggalakkan pertumbuhan rambut, melindungi rambut dan kulit kepala daripada radikal bebas yang merosakkan rambut. Menyihatkan rambut supaya tidak rapuh serta bersinar.

5. Revitalizing syampoo
 
Bersih-menanggalkan minyak berlebihan  kotoran dan produk pendandan rambut serta menyegarkan kembali kulit kepala menenangkan dan kulit kepala rasa selesa dan bertenaga.

Apa lagi tunggu..sebelum botak baik cegah kan..tak rugi pun ambil set ni sebab..seperti yang kita sedia maklum ESP ada banyak khasiat untuk kulit dan kesihatan.boleh baca lebih lanjut nanti ye.
 
 








PM : Sue Hasan (fb)
SMS / Wechat / Whatsapp : 017-3086058
COD : Kepong , Selayang , Batu Caves
Pos : Seluruh malaysia
Continue Reading

Testimoni Set Kesihatan Tulang / Sendi Shaklee

 
 
"Sejak kebelakangan Mak sering mengadu sakit sendi & tulang punggung sehingga dia sukar untuk tidur malam, terutama bila setiap kali bangun dari duduk. Lutut pun rasa cam mencucuk-cucuk.

Selepas 4 hari konsisten makan:
AJHT 2 biji
Ostematrix 2 biji
Omega Guard 1 biji

Mak kata,
"Alhamdulillah la, Mak rasa lega skit selepas mkn vitamin Shaklee tu. Mak dah boleh tido malam takde dah rasa sakit kat punggung ni, bila bangun dari duduk pun dah tak sakit lagi, nak solat pun mudah. Lutut pun tak rasa mencucuk sangat. Ada kurang laa.."

Alhamdulillah syukur ya Allah. Engkau berikanlah kesihatan yg terbaik buat ibubapa ku semoga mereka mudah utk beribadat kepadamu... amin." - Puan Nurul Azliza
 
 
 
 PM : Sue Hasan (fb)
SMS / Wechat / Whatsapp : 017-3086058
COD : Kepong , Selayang , Batu Caves
Pos : Seluruh malaysia
 
 






Continue Reading

Kenali Vitalea Shaklee

Bismillahirrahmanirrahim.....
 
Agak lama jugak dah tak mencoret ape-apa kat wall Secret Care Garden ni..Rasa bersalah pulak.Rindu nak menyampaikan ilmu-ilmu yang bermanfaat untuk pembaca di luar sana.Alhamdulillah,hari ni berkesempatan nak meyampaikan ilmu tentang Vitalea Shaklee ni.Memang kena lah kan,sebab bulan ni pun memang PROMO untuk Vitalea ni.Buy 6 Free 1 gittew...
 
Firstly,saya rasa ramai yang kurang tahu tentang Vitalea Shaklee ni,aka Multivitamin yang pertama tercipta kat dunia ni.Asalnya di kenali sebagai "Vitalize-Mineral" dan di singkatkan kepada "Vit-Min" dan perkataan VITAMIN yang di sebut kini adalah asalnya dari Shaklee...Wahh..macam tak percaya kan.perkataan vitamin tu sendiri tercipta asalnya dari Shaklee..Bangga mak!
 


Tablet Vitalea warna HIJAU ??

 

Hihi,korang mesti pelik kan,tertanya-tanya,nape la agaknya tablet Vitalea Shaklee ni warna hijau gitu.dah macam lumut gayanya kan.Sebenarnya tablet Vitalea ni di saluti dengan serbuk nutrisi SPIRULINA.ada spirulina okeh..lepas ni kalau agak-agak tak daya nak telan spirulina cecair yang kaler ala2 lumut hijau 2 boleh la amal Vitalea ni jer.Yang best telan terus & tak rasa apa-apa pun..Smooth je masuk tekak,sebab tablet dia licin..hikhik ^_^.Vitale Shaklee ni jugak merupakan tablet multivitamin paling cepat larut dalam air dan juga tubuh manusia.Mineral yang terkandung dalamnya  mudah berintegrasi dengan protin untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil...haaa..bagus kan..I loikeee !!
 
Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vitalea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%.Bak kata doktor-doktor pakar,jangan tunggu sakit dulu baru nak cari supplemen.Ketika tubuh badan sihat,segar bugar ni la kita kena amal supplemen.Bila dah sakit jangan cari supplemen lagi,cari doctor la.Sebab sememangnya anda dah terlambat..Tu la time sihat kedekut sangat dengan kesihatan kheennnn....Sebotol Vitalea ni baru RM88.75 jer,sebotol ada 120bji.Tu belum dapat special price dari saya lagi.Tahan sehingga 2/3 bulan.Kalau dalam setahun spend tak sampai RM300 je untuk kesihatan apa salahnya kan.Kalau sakit,jumpa doctor sekali cas pun dah dekat seratus kan.Anda pilih la ape yang terbaik untuk tubuh badan anda hokey..

Untuk pengetahuan uolls jugak,Vitalea Shaklee telah di pilih oleh Centre for Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTIVITAMIN di dalam Public interest pada tahun 2000.Sekali lagi mak cik rasa bangga jadi salah seorang SID Shaklee ni.. !!
Continue Reading