suehasan.com: OMEGA GUARD

OMEGA GUARD

Jom Kenal OMEGA



Omega...omega...apa sebenarnya omega ni..??


Mungkin ada dari uolls dah tahu ape sebenarnya yang terkandung dalam sesetengah Omega kan.For those yang belum tahu lagi jom study ape sebenarnya Omega yang femess ni..


# Omega tergolong dalam kumpulan asid lemak tak tepu (essential unsatured fatty acid) yang mempunyai ikatan karbon2 berkembar pada kedudukan n-3 iaitu pada hujung methyl dalam molekulnya.Oleh kerana itu ia digelar Omega 3.

Terdiri daripada :

1) Eicosa Pentonoic Acid (EPA)
2) Docosa Hexanoic Acid (DHA)
3) Alpha Linolenic Acid (ALA)


Terlalu banyak kajian saintifik telah membuktikan bahawa Omega amat berkait rapat dengan kesihatan yang baik.

*** Tahukah anda pada 8 September 2004,USFPA iaitu badan bertanggungjawab menjaga hal ehwal perubatan di US telah mengeluarkan kenyataan menyokong Omega 3 sebagai satu supplemen yang boleh mengurangkan risioko penyakit jantung koronari.


So saya sarankan anda di luar sana jadikan habit mengamalkan Omega guard ini WAJIB..tak kisah la ape brand k,for me ofcoz Shaklee Omega Guard la kan,kerana Omega Shaklee telah melalui proses penyulingan proprietri tiga molekul.Shaklee telah melabur kos yang banyak untuk mendapatkan minyak ikan yang bebas arsenik , merkuri , kadmium , dioksin dan PCB.

Meh kita tengok jadual kat bawah ni yer..



Buat la pilihan yang tepat k..tak rugi melabur untuk kesihatan anda.Memetik artikel dalam majalah I-Sihat :-

"Menurut pakar dari Amerika Syarikat,sekiranya diet anda mengandungi kurang asid lemak omega 3 , otak anda akan menjadi 2 tahun lebih tua dari umur sepatutnya.Kajian ini jyga mendapati individu dengan tahap darah asid lemak omega 3 di bawah 25% , memberikan markah yang lebih rendah dalam ujian yang melibatkan masalah penyelesaian dan pemikiran abstrak."


So,pakat-pakat telan Omega Guard lepas ni yer..Mak, ayah ,suami ,anak ,isteri semua pun boleh ambil.


Untuk info dan pesanan dengan saya,ofcoz special price untuk anda k..hanya untuk anda.










PM di Fb : Sue Hasan
SMS/Wechat/Whatsapp/Viber :017-3086058
COD : Kepong , Batu Cave , Selayang


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

suehasan.com Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign