VITAMIN C SUSTAINED RELEASE 500G

Segalanya tentang Vitamin C Sustained Release 500mg



Bismillahirrahmanirrahim dan Asssalamualaikum W.B T..
Dekat seminggu juga saya tak berblog,menyetel keje yang wajib dulu..walaupun sibuk dengan kerja lain,phone saya 24jam boleh di hubungi yer..hanya untuk anda..hihi..Kali ni nak cita pasal kebaikan,kelebihan & keistimewaan Vitamin C kegilaan ramai.So f ar ramai yang dah tahu stok Vitamin C Sustained Release 500g dah hampir setahun out of stok.Mesti ramai jugak yang tertanya2 kenapa lama sangat stok ni nak ada balik kan..TETAPI jangan risau,Shaklee dah inform end of October stok will AVAILABLE at all branch!!!
Wahh...betul2 news yang mengejutkan saraf otak nih!
So pada sape2 yang dah lama tertunggu2 stok ni kembali,better cepat2 serang sebab Vitamin C Sustained Release 500g Shaklee ni saaangaattt laris ye adik kakak,makcik2...




Kenali BUAH OREN
----> Buah oren amnya memang di kenali ramai akan khasiatnya.Buahnya yang berwarna oren,rasa dan baunya amat menarik sesiapa saja yang amat menggilakan khasiatnya.Di sebalik rupa warna serta rasanya yang sedap,ia amat kaya dengan vitamin,mineral serta kaya dengan serat yang di perlukan oleh tubuh badan.



MANFAAT VITAMIN C SUSTAINED RELEASE 500g SHAKLEE :
1 ) Anti oksida yang baik
   --- > Merupakan vitamin mudah larut air yang berperanan dalam proses pembentukkan kolagen


 2) Peningkatan system IMUN
 --- > Berperanan dalam proses penyerapan zat besi(bukan berasal dari haiwan) sehingga dapat mencegah dan membantu penyembuhan ANEMIA.Kajian menunjukkan juga bahawa Vitamin C dapat mencegah kerosakan sel akibat aktiviti molekul radikal bebas.Radikal inilah yang mencetuskan pelbagai penyakit (selsema,alergi,asthma dan kulit)

3) Memerangi kanser
  --- > Berkuasa dan mampu meningkatkan INTERFERON semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-Cells untuk melawan kanser dan mengeluarkan kimia dari tubuh.

4) Mencantikkan KULIT
 --- > Pengambilan vitamin c setiap hari akan membantu anda memiliki kulit yang cerah,melambatkan penuaan,mencegah pigmentasi dan melambatkan PENUAAN!

5) Mengekalkan kolestrol sihat
  --- > Mampu megurangkan kolestrol dan mengawal tekanan darah.Ia mengekalkan kapilari darh yang sihat,menghalang pendarahan dalam hidung dan skurvi.


Sustained Release Vitamin C 500mg
Normal Price : RM92.70
Special price : RM XX (PM lerrrr)




Perbezaan Vita C Shaklee dengan Vita C lain :

~ Merupakan Vita C pertama yang natural dan bertindak secara Sustained Release yang berfungsi secara perlahan untuk memenuhi keperluan tubuh badan selama 24jam.

~ Rumusan unik yang membenarkan pelepasan Vita C secara perlahan dan berterusan selama 5 jam.

~ Satu tablet mengandungi 500mg Vita C iaitu bersamaan dengan 7 1/2 biji buah oren.

~ Membekalkan Bioflavinoid dalam jumlah yang seimbang iaitu 120mg yang bekerja untuk meningkatkan keberkesanan Vita C dan perlu diambil sebagai sebahagian daripada supplement Vita C ( mengelakkan salur darah dari runtuh/bocor, meningkatkan fungsi Vita c, mengelakkan daripada ianya cepat teroksida dan merosakkan sel )

~ Terdapat juga dalam bentuk yang boleh dikunyah Chewable Vita C.







For more info & Order :

SMS/Whatsapp/Wechat : 017-3086058
COD : Kepong,Selayang,Batu cave
Pos  : Seluruh Malaysia




Continue Reading

GARLIC

GARLIC - Busuk tapi berguna !!



Ramai di kalangan kita tak suka bawang putih..BUSUK katanya..memang baunya agak menyengat,tetapi khasiatnya mengalahkan bau yang busuk tu..bau bawang putih tu boleh wat halau hantu tau..haha...
Tapi jangan korang risau,Shaklee faham situasi sesetengah orang yang tak berapa gemar dengan bawang putih tu.Sebab itu Shaklee keluarkan suplemen kesihatan bernama GARLIC.


Jom kita tengok ape kelebihan BAWANG PUTIH yang di katakan busuk ini...(*_*)v

1) Mengurangkan risiko STROK
   ~ Bawang putih akan merangsang peghasilan nitric oxide pada dinding saluran darah untuk mengembang dan seterusnya mengawal tekanan darah dengan baik bagi mengelakkan risiko DARAH TINGGI dan STROK

2) Mengurangkan risiko KANSER
  ~ Bawang putih kaya dengan bahan antioksidan seperti selenium yang membantu mengurangkan free radical di dalam darah.Ini akan mengurangkan risiko seseorang mendapat KANSER

3) Antibakteria dan Antivirus
  ~ Sejenis bahan Allicin yang terkandung dalam bawang putih ini bertindak sebagai antivirus dan antibakteria dalam memusnahkan beberapa mikrob.Jadi ia amat baik untuk jangkitan perut,jangkitan influenza dan sebagainya.

4) Antiinflamasi
  ~ Kajian menunjukkan bahawa bawang putih juga mengandungi Antiinflamasi yang dapat membantu mengurangkan penyakit asthma,mengurangkan inflamasi pada arhritis pada sendi seperti rheumatoid(radang sendi) ataupun osteoarthritis (penyakit sendi).

5) Mengandungi banyak Iodin(zat makanan yang sangat penting untuk manusia)
  ~ Kandungan iodin yang sangat tinggi dalam bawang putih amat baik untuk pesakit yang menghidap HYPERTIROID(hormon tiroid yang berlebihan).

6) Membantu sistem pencernaan
  ~ Bawang putih akan merembeskan gastric asid pada lapisan perut yang akan membantu proses pencernaan di dalam saluran makanan.

7) Meningkatkan sistem imunisasi
  ~ Terdapat kajian mendapati pengambilan bawang putih 2/3 biji sehari selama tiga minggu akan meningkatkan aktiviti sel darah putih untuk melawan jangkitan & TUMOR

8) Mengurangkan kolestrol dalam tubuh
  ~ Kandungan Di-Sulphide di dalam bawang putih membantu menurunkan kolestrol di dalam darah dan seterusnya mengurangkan risiko sakit jantung.

Haaa..uolss,jangan pandang enteng dengan bawang putih ni yer..nampak je biasa,tapi mampu melawan penyakit2 serius tau!




GARLIC yang di keluarkan oleh Shaklee ni juga mengandungi spearmint (confirm tak busuk dah k!) dan setiap tablet mengandungi 500mg bawang putih..




Harga pasaran : RM 47.50/botol
** Harga istimewa??Hubungi lah saya...(*_*)v











Hubungi saya untuk pembelian :
Fb : Sue Hasan
SMS/Wechat/ Whatapps : 017-3086058
COD : Kepong,Selayang,Batu Cave
Pos : Seluruh Malaysia
Continue Reading

VITALEA - IRON FORMULA

VitaLea - Multivitamin terbaik  V(*_*)V

Kekurangan vitamin asas tingkatkan risiko penyakit !!

Apakah kelebihannya jika saya selalu mengambil multivitamin setiap hari? Adakah dapat membantu saya kelihatan cantik atau membuat saya lebih menarik ?

~ Jika anda mengambil multivitamin untuk kelihatan cantik,mugkin konsep itu kurang tepat berbeza jika anda mengambil mutivitamin itu untuk kelihatan lebih sihat dan ceria.

~ Pengambilan multivitamin ini tidak perlu sekiranya anda mengamalkan pemakanan yang sihat..cuba kaji balik,sihatkah pemakanan anda selama ini?hihi...

~ Kekurangan multivitamin dalam badan mendedahkan diri kepada sebarang penyakit..tak takut ke??

KEISTIMEWAAN VITALEA (MULTIVITAMIN) SHAKLEE :

Ianya dikatakan KILLER PRODUCT OF SHAKLEE kerana ianya adalah multivitamin berserta IRON yang sangat penting untuk pembentukkan darah dan sel.2biji Vitalea bersamaan dengan 40 jenis hidangan lauk.40 jenis ok..larat ke nak telan sehari 40 jenis lauk ni??berapa pulak ongkosnya..haha..Vitalea sebotol RM88.70/120 tablet..berapa sen sangat je untuk sebiji tu dari nak belanja duit beli 40 jenis lauk sehari..kan2..tu belum dapat special price yang super murah dari saya...











Hubungi pengedar sah anda :
SID : 927871
FB : Sue Hasan
SMS/Whatapps/Wechat : 017-3086058
COD : Kepong,Selayang,Batu Cave
Pos : Seluruh malaysia (postage bergantung kepada kuantiti barangan)
** Dapatkan konsultasi percuma & esklusif dari saya 
Continue Reading

VITAMIN E COMPLEX SHAKLEE

Vitamin E Shaklee yang baru dengan Grape Seed Extract

Kenapa Ektrak Biji Anggur ??

KELEBIHAN VITAMIN E COMPLEX SHAKLEE

  • Ekstrak biji anggur mengandungi pelbagai khasiat kesihatan iaitu protien, lipid, karbohidrat dan polifenol

  • Kuasa antioksidan polifenol adalah 20 kali lebih baik dari vit E dan 50 kali lebih baik daripada vitamin C .. dlm erti kata lain minyak biji anggur ni amat berkesan mengatasi masalah kanser serta amat baik utk awet muda dan utk memelihara kecantikan  dan yg best grape seed extract terbukti berkesan menguatkan sistem imun badan, menurunkan paras kolestrol, menghalang pembentukan darah beku, melegakan masalah berpunca daripada urat timbul ..

  • Melambatkan penuaan.

  • Salah satu phenol yang ditemui dalam biji anggur ialah OPC (oligomeric Proanthi Cyanidin) ni lebih tulen berbanding kumpulan fitonutrien yg lain). OPC ni memelihara tubuh dari penuaan sebelum masanya..OPC juga terikat dengan kolagen. Senang cerita, procyanidin ini juga membantu kulit lebih elastik, membuatkan seseorang nampak muda secara semulajadi


  • ----> The most powerfull vitamin E now availble at shaklee!!...teruja takkk???


    How to Order ??
    SMS/WA/Wechat : 017-3086058

    Pembayaran boleh di buat melalui :
    Maybank : 1530 5616 9829 (Suriati Hassan)


    Continue Reading

    GLA COMPLEX

    GLA COMPLEX - Teman baik lelaki & wanita!

    GLA atau nama penuhnya Gama Linolenik Asid berfungsi untuk menstabilkan hormon dalam badan kita.Ia sangat membantu terutama mereka yang mempunyai masalah jerawat,masalah menstrual,monopause sindrom,darah tinggi dan kencing manis.Kelebihan GLA ini adalah mengandungi Vitami E yang asli.



    Kelebihan GLA Complex Shaklee ::

    1. Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
    2. Membantu meningkatkan kesuburan
    3. Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
    4. Membantu dalam menangani menopus
    5. Menguatkan kuku dan rambut
    6. Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
    7. Membantu menangai ekzema
    8. Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
    9. Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
    10. Menguatkan imuniti tubuh
    11. Memperlahankan proses penuaan
    12. Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
    13. Mengawal kencing manis dan darah tinggi
    14. Mengawal kolesterol
    15. Untuk fungsi saraf
    ***************************************************************


    "GLA (asid linolenik gama) digunakan oleh ramai wanita untuk memelihara kesihatan sepanjang kitaran haid setiap bulan. GLA merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin - bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawalatur proses-proses badan yangg normal. Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid-asid lemak Omega-6. Ia mengandungi vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel."










    Kepada sesiapa yang berminat nak mencuba dan merasai khasiat GLA Complex ni :

    SMS/WA/Wechat : 017-3086058
    SID : 927871

    Retail Price :RM91.20
    **Dapatkan special price from me!


    Continue Reading

    OSTEMATRIX

    OSTEMATRIX - Kalsium yang tepat

    Ostematrix Shaklee adalah kalsium yang tepat untuk tubuh anda kerana ia mengandungi gabungan kalsium karbonat,kalsium sitrat,kalsium sitrat malet,magnesium dan vitamin D yang mana ia tidak menyebabkan sembelit dan lebih selamat dari risiko batu karang.

    Kesihatan tulang jangan di pandang enteng!
    **********************************************************************************
    "Osteoporosis adalah satu keadaan kehilangan tisu tulang, mengakibatkan tulang-tulang rapuh dan mudah patah.
    Ia biasa berlaku di kalangan mereka yang meningkat usia dan golongan wanita berikutan menopaus, bila badan tidak lagi dapat menggantikan tisu-tisu tulang yang lama dengan tisu baru yang lebih sihat. Apabila usia meningkat, anda juga akan mengalami kekurangan jumlah tisu-tisu tulang, menyebabkan tulang menipis. Tulang akan mudah jadi rapuh dan mudah patah, terutamanya tulang belakang, pergelangan tangan dan tulang pinggul"
    **********************************************************************************
    Tahukah Anda,pengambilan kalsium dari produk tenusu sahaja tidak mencukupi ? KENAPA??

    Amerika Syarikat merupakan pengguna tertinggi dalam produk tenusu dan kalsuim,akan tetapi kadar peningkatan penghidap osteoporosis masih tinggi.

    Haaa..tengok..jangan ingat anda hari2 minum susu,anda dah rasa cukup..Sebab tu wujud makanan tambahan (supplemen) kerana apabila umur meningkat kadar vitamin & zat dalam tubuh juga makin mengurang selari dengan umur..

    KELEBIHAN OSTEMATRIX SHAKLEE :

    1) Membantu dalam pembentukkan tulang dan gigi yang sihat
    2) Mengelakkan penyakit osteoporosis ( tulang rapuh)
    3) Memulihkan kekejangan,kebas,sakit tulang belakang dan urat tersimpul.
    4) Menstabilkan tekanan darah bagi memastikan tekanan darah berada di tahap normal
    5) Meringankam sakit ketika haid
    6) Membantu masalah gastrik (sesuai di ambil bersama ESP)
    7) Mengatasi sembelit
    8) Sesuai untuk golongan penderita insomnia (sukar tidur malam)
    9) Mengurangkan kemurungan
    10) Mencegah obesiti
    Ostematrix - 120 kapsul.Kaplet yang licin mudah di telan.
    RM 61.00/botol---->dapatkan dengan harga istimewa dari saya !

    Keterangan lanjut :
    SMS/WA/Wechat : 017-3086058
    Continue Reading

    ALFALFA

    Raja Segala Tumbuhan - 1001 khasiat

    Kelebihan Alfalfa Shaklee :

    1) Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi zat keperluan harian tubuh manusia.
    2) Galactagouge - Bagus di ambil oleh ibu-ibu yang menyusukan anak kerana ia merangsang peghasilan susu (milk booster)
    3) Membantu perkumuhan menjadi lebih lawas (megelakkan sembelit)
    4) Membantu menbuang angin dalam badan
    5) Termasuk dalam kategori fiber yang mengenyangkan
    6) Melegakan sakit sendi dan belakang
    7) Meghilangkan kelesuan dan tekanan
    8) Memberi sensasi rasa sejuk ( mengandungi minyak spearmint )
    9) Memberi kelegaan semasa haid
    10) Merawat Arthitis
    11) Sesuai untuk Asthma,Alergi,Resdung,kegatalan & Ekzema
    12) Membuang toksik dalam badan
    13) Merawat kencing kotor yang di sebabkan masalah buah pinggang
    14) Membesarkan dan menegangkan payudara
    15) Bertindak sebagai kacip fatimah
    16) Meningkatkan stamina sang suami
    dan banyak lagi..........

    TESTIMONI PENGGUNA :


    
    
    Haa....Kan dah kata...suami pun suka...!!!










    For More Info & Order :

    PM : Sue Hasan (fb)
    SMS / WA / Wechat : 017-3086058

    Continue Reading

    ADVANCE JOINT HEALTH TABLET - AJHT

    Advance Joint Health Tablet - Sekuriti SENDI anda!

    Mengapa ia di katakan "sekuriti" sendi ??
    ~ Shaklee AJHT adalah suatu formulasi proprietri yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang amat berkesan.Ia dapat menyokong pergerakkan kelenturan sendi dan fungsi sendi yang sihat.Ia di hasilkan daripada ramuan aktif yang bertindak pantas bagi menyokong keperluan makanan kesihatan untuk sendi.

    Siapa yang memerlukan AJHT ??
    ~ Lelaki dan wanita dewasa yang mencari produk semulajadi untuk kesihatan sendi dan amat sesuai untuk golongan berusia.Orang muda yang menjalani kehidupan yang aktif dan lasak juga boleh memanfaatkan supplemen ini.

    Mengapa mengandungi ekstak jagung dalam AJHT ?
    ~ Ekstark jagung secara semulajadinya kaya dengan "glukosamina" yang merupakan gul amino dan merupakan blok binaan utama proteoglikan.Ia di gunakan untuk membina tulang rawan dan lendir bagi melicinkan sendi.Ekstrak jagung membantu melindungi sendi dan tulang rawan untuk jangka masa yang lama.

    Apa itu Boswillea dan fungsinya dalam AJHT ?
    ~ Boswillea merupakan gum ressin daripada pokok Boswillea Serrata.Bahan aktif utama ekstrak Boswillea Serrata ialah asid boswelik yang berfungsi sebagai anti radang semulajadi.Oleh kerana ia mengandungi asid boswelik yang berkepekatan tinggi bagi menyokong keselesaan sendi dan mengandungi unsur-unsur semulajadi menjadikan ia tablet sendi yang istimewa dari Shaklee.

    Bebas Kondroitin !
    ~ AJHT Shaklee tidak mengandungi sulfat kondroitin yang mana mengganggu penyerapan yang baik ketikan di ambil secara oral (telan).Ini di buktikan dengan kajian yang telah dijalankan.

    AJHT istimewa !
    ~ Istimewa kerana mengandungi Vitamin C,Mineral surih zink,tembaga (iron) dan mangan.Ia merupakan faktor sampinga enzim-enzim yang menghasilkan dan membina kolagen.Kolagen merupakan satu komponen tulang rawan dan juga tisu-tisu penghubung yang lain dalam tubuh.
    
    
    
    Boleh juga di ambil bersama Ostematrix untuk mengekalkan tulang yang sihat dan kuat serta membantu melancarkan lagi pergerakkan sendi.....~



    For More Info & Order :
    SMS/WA/Wechat : 0173086058

    * Dapatkan dengan harga special dari saya serta konsultasi percuma dengan setiap pembelian.
    Continue Reading

    B-Complex

    Uniknya B-Complex

    Kenapa unik?
    Haa..Sebab B-Complex Shaklee di lengkapi dengan asid folic semulajadi yang pertama di dunia dengan keboleh serapan yang sangat tinggi dan berkualiti.Ini kerana asid folic semulajadi tidak boleh di serap mudah oleh tubuh kita.Hampir 99% asid folic yang terdapat di pasaran adalah sintetik.




    Kebaikan B-Complex ::

    1)Meningkatkan fungsi otak
    2)Mengawal stress/tekanan,migrain dan lesu
    3)Membantu pencernaan
    4)Meningkatkan tenaga dan stamina badan
    5)Mengawal kolestrol
    6)Menggalakkan kesihatan jantung ,metabolisma dan replikasi DNA yang sihat
    7)Meningkatkan fungsi otak (pelajar/pekerja)


     

    Continue Reading

    ESP SHAKLEE

    
    Hot item abad ini !!!
    

    Energizing Soy Protein (ESP) - The most WANTED !!

    Wah..Tajuk pun dah menakutkan yer..WANTED..kalau orang,memang ada masalah la kan..ESP ni pun ada masalah jugak..Masalah larisss sangat sampai beberapa kali SOLD OUT...haaa...kenapa yang boleh sampai sold out tu??Well..Jom check it out apa yang SPECIAL HOT WANTED sangat ni...

    Memetik kata-kata Dr.Mohamed Nasr,Director of Medical Care & Diagnostic Centre of Lake Villa di Illinois,USA.

     

    "You can fell so very good about shaklee's soy protein and how we can help so many people who are looking for was to improve their health "



    Apa istimewa sangat dengan ESP ni sampai Dr.Nasr yang hebat tu pun puji ?

    1) Meningkatkan penyerapan protin,mengatasi masalah angin dan ketidakselesaan perut
    2) Mengurangkan paras kolestrol dalam darah
    3) Kajian menunjukkan protin soya meningkatkan ketumpatan tulang
    4) Menghalang LDL (kolestrol buruk) dari teroksida bagi mengelakkan risiko strok dan arteri tersumbat yang membawa kepada sakit jantung
    5) Menghalang pembentukkan batu karang yang biasa dialami oleh kaum lelaki (perempuan tidak terkecuali)
    6) Mengelakkan kerosakkan buah pinggang
    7) Mengandungi protin lengkap dan isoflavene mencukupi di mana isoflavene berupaya melawan kanser.
    8) Terbukti secara klinikal mampu mengekalkan tenaga dalam badan berjam lamanya
    9) Memekatkan susu dada untuk para ibu agar anak lebih puas dan cepat kenyang
    10) Sesuai untuk kulit yang bermasalah (jerawat/berparut,kusam)
    11) Sebagai diet untuk mengurangkan berat badan

    ***Dapatkan dengan harga istimewa dari saya....
    Continue Reading