suehasan.com

14 March 2016

4 LANGKAH MUDAH UNTUK SIHAT,CANTIK DAN BERTENAGA


1-Cedukkan 1 1/2 scoop ESP kedalam shaker (kalau beli dengan sy dapat la percuma shaker Shaklee yg comel ni) 


2- Kemudian langkah seterusnya,masukkan air suam/sejuk sahaja (air panas tidak digalakkan ye sebab dikhuatiri akan memusnahkan protien) kedalam shaker tadi.Boleh masukkan 200ml air.


3- Kemudian tutup rapat penutup shaker anda,then shake it..shake it..shake it sampai sebati.(kalau sy suka biarkan seminit dua lepas shake baru minum.nikmat ya amat!) 


4- Dah shake,boleh la terus minum.yuhuuu..sedap sangat.Beberapa teguk je dah habis.



Actually,ESP ni bukan saja boleh di minum kosong camtu je tau.Boleh jugak dicampur dengan perisa kegemaran anda yang lain jugak.Bagi yang susah nak minum plain camtu je boleh cuba resepi ini :

- ESP + Fresh Milk
- ESP + Fresh Milk + Kurma (rendam kurma dalam susu,biar seketika then blend @ shake)
- ESP + Performance Drink Shaklee
- ESP + Mealshake Shaklee
- ESP + Nesvita 3 in 1
- ESP + Jus Twister Tropicana
- ESP + Ribena
- ESP + Milo
- ESP + Horlicks
- ESP + Sirap Bandung
- ESP + Tamar CoCoa
- ESP + Koko + Oat
- ESP + Nestle Bliss ( kalau sejuk lagi best)
- ESP + Kurma + Kismis + Badam + Fresh Milk

* Elakkan dari mencampur ESP dengan produk berkafien & bergas.

Selamat Mencuba!


07 March 2016

Part 1 : Review Majlis Akad Nikah Cikpuan Sue.

Hampir setahun dah majlis berlalu baru hari ni nak buat review.hiks.tapi takpela kan.kadang sibuk dengan kerja hakiki & tugas wajib.maklum la,human being.
.
.

Btw majlis aku berlangsung Alhamdulillah baik & tersusun belaka.Dari malam akad nikah sampai la majlis sanding esoknya.
.
.

Akad nikah berlangsung pukul 9 lebih kurang la.sebab mak dah cakap akad nikah tu buat lepas solat isyak.Solat isyak berjemaah di imamkan oleh pelajar pondok.yg ni aku tak pasti pondok mana.sebab abang tiri aku yg uruskan.Akad nikah buat kt rumoh jah.
.
.

Dengan sekali lafaz,aku sah bergelar isteri kepada Mohamad Juazli b Kamaludin.Hi en suami!Di nikahkan oleh imam muda kg TCD.





Baju akad nikah aku & suami malam tu kami tempah sendiri.cari kain sendiri,cari tailor sendiri.Saja taknak sewa sebab kos mahal & rasa tak berbaloi sewa beratus-ratus,pakai sekejap je pastu pulang balik.Kalau tempah sendiri at least boleh simpan utk moment akan datang.Mengimbau masa akad nikah dolu-dolu.Kot anak cucu pun boleh mewarisi.haaa..over!

.
.

Terfikir gak nak jual @ sewakan saja baju tu.Tapi...nanti lah..tunggu pintu hati terbukak dulu.^_^

.
.

Malam tu aku diwalikan oleh abang kandungku sebab ayah aku dah takda..sobs..sedih kalau ingat waktu tu balik.kan best kalau arwah sempat tengok anak kesayangan dia ni jadi isteri orang(aku redha ya Allah sesungguhnya Engkau lebih mengetahui apa yang Kau aturkan untuk hambamu ini).Aku menerima seutas rantai emas berserta loket sebagai maskawin & goldbar sebagai hantaran.Aku syor sangat kat korang yang tengah merancang nak kawin.Jadikan gold bar atau dinar sebagai maskawin korang.In shaa Allah takkan rugi.Sebab korang pun tahu kan keadaan ekonomi global sekarang macamana.Bila sesak aku gadai la.hahaha!










Terima kasih buat family yg jauh sanggup balik meraikan wedding aku.Sungguh tak sangka aku dah bersuami.Dulu-dulu hingus pun mak kakak lap kan lagi.Tak lama lagi aku pulak lap hingus junior aku.Ehh...In Shaa Allah..mudah-mudahan.Sekarang masih belum ada tanda-tanda lagi.Kadang terasa juga bila ada yang bertanya.Positifkan diri je,diorang bukan apa kan,ambik berat.hiks!




Review wedding part 2


04 March 2016

Promo March 2016 ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP)



Assalamualaikum semua.Nampak gayanya bulan ni mandi ESP lagi la ye.Shaklee buat promo ESP beli 6 dapat 7 @ setiap pembelian 2 botol ESP dapat kurang 5% dari harga asal.Best kan.

Kepada sesiapa yang ingin dapatkan  ESP ataupun vitamin Shaklee yg lain,hubungi sy cepat-cepat.Saya buat penghantaran percuma di sekitar Selayang,Kepong,Batu Caves.Untuk yang berada di luar kawasan pula,saya boleh poskan ke alamat sedara,sedari terus.

Hubungi saya :
Sue Hasan
Whatsapp / SMS :



Sedikit info mengenai Protin :

PROTEIN adalah ASAS dan MAKANAN kepada sel.. Protein penting untuk PEMBENTUKAN dan PEMBAHARUAN SEL.. jadi bila sel SIHAT dan cukup ENERGY, PENYERAPAN nutrien adalah lebih OPTIMUM..

✔️UNTUK KURUS- ESP mengawal selera makan.

✔️UNTUK PUASA- ESP memberi rasa kenyang lebih lama..membekalkan tenaga sepanjang hari

✔️UNTUK TAMBAH SUSU BADAN-ESP membantu mempercepatkan penghasilan susu

✔️UNTUK CANTIK- ESP menggebu, melicin dan menganjalkan kulit
UNTUK SIHAT- ESP menyihatkan tubuh keseluruhannya.

✔️UNTUK IBU HAMIL- ESP menguatkan rahim, untuk pembentukan otot baby

✔️NAK HAMIL- ESP memelihara dan memulihara rahim.. membekalkan tenaga.

ESP merupakan sumber protin dari tumbuhan yang paling terbaik.Ia melalui proses pembuatan yang sangat teliti.Bermula dari langkah penanaman sehingga terhasil ESP melalui kaedah tanpa genetik yang di ubah (NON GMO).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

suehasan.com Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign